Indiase Restaurants en Restaurants

Eindhoven is een beetje een mysterie. Je kunt het in het westen bij restaurants vinden of je kunt het ook bestellen bij restaurants die in Nederland bezorgen. Maar het is niet verwonderlijk dat het voor veel Nederlanders verborgen blijft. Met geen Italiaans sprekende gemeenschap in de stad en niet veel geopende Stores zal dat geen probleem zijn. Maar we hebben het over Indiaas eten, dus laten we onszelf niet voor de gek houden.

Hoewel we vooral bekend zijn met Noord-Indiaas en Zuid-Indiaas eten, is dit eten als geheel nog niet echt aangeslagen in het hele land. De traagheid is echter zeker aan het inlopen en u zult merken dat restaurants en bezorgdiensten verspreid zijn over vele Nederlandse buurten. Deze restaurants / cafes zijn populair geworden en u kunt er zeker van zijn dat veel van deze zal een deel van uw favoriete plekken om te eten in Nederland te worden.

Hoewel u misschien beperkte mogelijkheden heeft gehad om lams- of geitenvlees te eten in het noorden, zult u echt het gevoel hebben dat u Indiaas aan het eten bent en dat is wat de meeste mensen bedoelen wanneer ze de term gebruiken. Er zijn verschillende basisvoedingsmiddelen die u in een Indiaas restaurant zult aantreffen en deze omvatten Kip Tikka Masala en Vis HBahai. Als je avontuurlijk genoeg bent kun je ook dingen krijgen als Goan chicken en coconut egg curry.

Als vegetariër moet ik zeggen dat het nationale gerecht van een Indiase staat iets is wat ik in Nederland moeilijk zou kunnen vinden. Geitenvlees (misschien ben ik bevooroordeeld) is daar erg populair en je zult dan ook meer dan waarschijnlijk gebraden geitenvlees op het menu zien staan. Dit vlees is echter niet te vet en wordt vaak geserveerd met rijst en zwarte linzen, wat ook een favoriet voedsel is onder de Nederlanders.

Lamsvlees is in India niet zo populair als kip en kalkoen (misschien droom ik, maar over kipcurry heb ik in mijn leven al veel gehoord), maar je zult in een Indiaas restaurant maar heel zelden rundercurry geserveerd zien. Curry is eerder een teken van armoede in India en Iago- achi achi is de naam van een populair rijstgerecht in Nederland en is iets wat je vaak op de menukaart van een charmant, vriendelijk Nederlands restaurant in Amsterdam zult aantreffen. Dit is een gerecht dat wordt gemaakt met bloemkool en fenegriek; de straatverkopers verkopen dit op straat. Ik heb gehoord dat er een verschil is tussen verse en bevroren curry’s. De verse worden meestal per kilo verkocht en de diepgevroren zijn verkrijgbaar in de diepvrieskisten van veel kruidenierswinkels.

In de noordelijke staten van het land vind je meestal schapenvlees en kip gemarineerd in ghee en gegeten met biryanis. Het vlees wordt ingewreven met specerijen en gebakken in olie. Men zegt dat dit een teken van vervuiling is in India. Schapenvlees is ook verboden voor de Brahmanen omdat het zou verzuren. Maar zij eten het toch vanwege zijn unieke smaak. Kip en vis zijn ook verboden voor de Brahmanen omdat ze hun spijsverteringsstelsel vernauwen.

In Pakistan is er geen rundvlees en varkensvlees zijn praktisch onbekend. De laatste tijd zijn er hier zoveel verwesterde Indiërs dat ik gedacht zou hebben dat rundvlees populairder zou zijn, maar dat is niet het geval.

De in de Food and Drug Act opgesomde regels voor de manier waarop vlees moet worden gekookt, zijn voor mij onzinnig. Daarom doe ik een beroep op de koks en chef-koks van het subcontinent. Is het niet verbazingwekkend dat lang voor de geboorte van de scheikunde, mensen al kookten door vuur aan te steken?

Koks in de keuken, bereiden het eten door een vuur aan te steken. Dat is iets wat bij mij thuis of bij Indiase moslims waar ik geen weet van heb, nooit gebeurd is. Zij snijden het vlees in kleine stukjes om aan een gerecht toe te voegen, in plaats van in één keer in het geheel te bijten. Dat komt omdat vlees bijna altijd bedoeld is om in een stoofpot of soep te worden gekookt. De soep of stoofpot serveert het vlees en iedereen krijgt een deel van elk.

Tenzij je vegetariër bent, moet je heel voorzichtig zijn met het eten van de bloemblaadjes van een bloem. Dit komt omdat een koe melk krijgt tot het vlees van het dier afkomt. Dit betekent dat de sappen van het vlees zeer vochtig zullen zijn. Als u echter cosmetica draagt, hoeft dit geen probleem te zijn. Ik heb zelfs gemerkt dat mijn huid beter aanvoelt en er beter uitziet sinds ik in maanden geen vette huid meer heb gehad.

Vis is erg populair in de Indiase keuken en is ook een bron van trots in een land waar vlees ook een teken van armoede is. Indiase kinderen dragen houtskoolschorten (chewis) om hun nek om goed voor de dag te komen. In feite schaamt een Indiaas meisje zich nooit voor het eten van vis of kip, maar de man die met een koe trouwt en een dag lang vis kookt, laat zijn vrienden opscheppen over de kookkunst van zijn vrouw.

Navigation