Kaas en Kaas

Kaaswinkel Rotterdam

Kaas is een gefermenteerd voedingsmiddel dat uit melk wordt verkregen door het calcium en andere organische zuren die in de melk aanwezig zijn, te verwijderen door ze met calcium en andere stoffen te verrijken. Kaas kun je ook halen in een kaaswinkel.

In vroeger dagen werd kaas bij toeval ontdekt door de nomaden. Hij staat bekend om zijn geneeskrachtige en bedorven eigenschappen, door de artsen opgelegd.

Volgens de regels van de PFA (1976) moet kaas of Actinidia asyla worden gestandaardiseerd om te worden geëtiketteerd. Daartoe moet melk met een kwaliteit van minder dan 1% vet, het vocht niet meegerekend, worden gebruikt. Het vet- en vochtgehalte mag niet meer dan 4% en niet minder dan 2% bedragen.

Wie lactose-intolerant is, dient een arts te raadplegen alvorens met kaas te beginnen. Vergeet niet dat het een rol kan spelen bij het ondersteunen of afremmen van de spijsvertering. Daarom is het beter als u met een kleine dosis kaas begint. Melk en andere zuivelproducten kunnen ook helpen bij het reguleren van de stoelgang. Ook helpt het bij de behandeling van bloedarmoede en andere virale infecties aan de maag en het lichaam.

Wat voor kaas wordt er vaak gegeten?

We eten deze kaas allemaal vanwege zijn smakelijkheid. Hij dient als aanvulling op vele voedingsmiddelen en is bij de meeste mensen zeer geliefd.

Soms wordt de kaas geserveerd als dessert met een zoet ingrediënt of vlees. In Spanje is het caloriegehalte van de kaas goed uitgebalanceerd en wordt hij vaak geserveerd met amandel- of anijspasta.

U kunt de kaas ook cadeau geven aan een vriend, hem zelf bestellen of zo aardig zijn hem zelf te eten. Wanneer u hem serveert, vergeet dan niet om hem te delen met uw vrienden en familie.

Geniet van Brie Kaas in uniek taart Toppings

Zoet of hartig, zout of droog, Brie Kaas kan worden gevonden in een grote verscheidenheid van toppings.

Wat de toppings betreft, zijn de Salchichon bellota en de Pecorino di Maregno het populairst.

Salchichon bellota

De salchichon bellota kaas is verbazingwekkend gebrand. Hij wordt vaak gegeten als tapa of picota in combinatie met zoute sandwiches of, zoals ze zeggen, “geitenzoon brie.”

Pecorino di Maregno

Deze wordt traditioneel gemaakt van schapenmelk. Het is dus technisch gezien een geitenkaas, maar smaakt heel erg als een halfharde kaas.

Aan het recept van Pecorino di Maregno worden andere ingrediënten toegevoegd, afhankelijk van het belang van de smaken die moeten worden opgewekt. Het belangrijkste ingrediënt is guave-conserve, waardoor de aroma’s langer kunnen rijpen. Munt wordt toegevoegd om de smaak te verrijken.

Ook wordt vaak horchatje, een dessertwijn met anijs en kruidnagel, toegevoegd.

horchata, een zeer zoete soep, wordt ook vaak gegeten met Pecorino di Maregno.

podro, een dikke puree van in blokjes gesneden tomaten, wordt ook vaak toegevoegd.

Deze kaas is knapperig en lopend, is tamelijk onverdraaglijk warm en wordt vaak met witte wijn gegeten.

Het ambachtelijke proces om deze kaas te maken, houdt in dat de kaas tot 21 maanden rijpt.

Tot slot zult u af en toe een klein kannetje crema aantreffen op de tafel van een bezoeker om aan te tonen dat de traditionele ambachtelijke kaasbereiding overal ter wereld wordt gewaardeerd en deze tekst te raadplegen.

Navigation