Filipino Food

kabuki-cho district, shinjuku,tokyo, japan. - toko stockfoto's en -beelden

Caranges worden opnieuw geraffineerd, Nogmaals

De Filippijnse citrus, of de tilia, staat bekend om zijn grootte en smaak. Het is een winterfruit en samen met andere citrusvruchten is het een van de beste winterverfrissers in de Filippijnen. Dit staat ook bekend als de leche lekkernijen in Maleisië, Indonesië en Thailand. In het zuidelijke deel van de Filippijnen is het bekend dat individuen rauwe watermeloen vullen met chili, chilipasta en zelfs een lokaal vogelnest, gezouten naar smaak. Dit wordt op straat aangeprezen als een zeer voedzaam gerecht.

Een van de meest populaire Filippijnse citrusvruchten is de mandarijn. Van de tientallen Indonesische, Maleisische en Filippijnse variëteiten was de gele watermeloen tot voor kort een van de meest populaire. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat deze watermeloen niet alleen een goede bron van vitamine C is, maar ook een goede bron van koolhydraten, eiwitten, ijzer en voedingsvezels. Eet het in verse partjes of gebruik het om een ​​lekkere zomerse cocktail te maken. Een van de beste manieren om van deze watermeloen te genieten, is door hem zacht te maken met water en hem vervolgens toe te voegen aan gekookte rijst en groenten zoals bruine bonen, yucca en wat edamame.

Rijpe watermeloenen zijn duur in de Filippijnen. Een van de meest populaire rebelsnacks wordt zelfs teaito genoemd. Dit gerecht is gemaakt van een watermeloen combinatie, gestoofd met varkensvlees en groenten. In de Filippijnen wordt sinkudoo ook wel sotanghon genoemd. Dit is een ander gerecht dat vaak wordt bereid met Indonesische ingrediënten. De sinkudoo is een combinatie van varkensgehakt, waterkastanjes, venkelvaren, kokosnoten en jackfruit. Na meer dan 24 uur te zijn gemarineerd, worden de ingrediënten gemengd in een mengsel van rijst en gemalen palmolie en vervolgens gekookt op een laag vuur. Na het wegspoelen met wat alcohol worden de varkens- en venkelvaren bijna 3 uur in olie gebakken. Zodra het varkensvlees mals is, wordt het in plakjes gesneden en geserveerd aan klanten. Olla's zijn ook een veel voorkomend, relatief goedkoop gerecht in de Filippijnen. Het is een gebakken flatbread. De vulling wordt meestal gemaakt met kleefrijst, varkensvlees, vaak gekruid met gember en knoflook. Het is bedekt en vervolgens gebakken tot in de perfectie.

Baguis komen veel voor in de Filippijnen. Deze worden beschouwd als het nationale gerecht van de Filippijnen. Het is eigenlijk een stoofpot gemaakt met rundvlees, varkensvlees of kip. Het is gekruid met pepers en kruiden zoals kerrie, chili, knoflook en steranijs. Het staat bekend om zijn scherpe geur en smaken. emuleren de smaken van alle lokale gerechten die daarbij horen.

Sapin-Sapin is een verfrissend dessert dat in vele smaken verkrijgbaar is. Het is een combinatie van tapioca, rijst en kokos. Itbalik", ook wel sago genoemd, wordt ook gebruikt in Filipijns eten. Het is een ander Filipijns gerecht dat favoriet is bij het ontbijt. Het wordt gekenmerkt door de gefileerde zeevruchten en vlees met daarop azijn en soms kokosnoot.

Tom Yum – Dit is een van de meest populaire gerechten in de Filippijnse keuken. Dit is een combinatie van rauwe en pittige garnalen. In sommige gevallen wordt het ook beschouwd als een reductiemiddel of kruidensaus. Snoepjes zoals Bonita touch worden vaak aan dit gerecht toegevoegd.

Navigation