Wat is toko

Toko Rotterdam

Traditioneel diende de toko zowel als snijplank en als bord. Hij werd gebruikt als meeneembord en was vaak te vinden op de winkelvloer om klanten te helpen een geschikt product uit te kiezen om op te eten, net zo goed als hij als bord diende. Een oorspronkelijke versie stond bekend als een “tokoe” en was wigvormig gesneden uit dikke repen met een zoute laag. Op een bepaald moment werd toko bekend als een brood- en boterschotel bestaande uit een bakplaat en een lange ijzeren plaat. Deze versie, samen met de meer traditionele versie van toko geserveerd op een kombucha (een Koreaanse drank) met melkthee, thee, of koude koffie, ontstond pas in de jaren 1880.

We weten nu dat de toko niet tot in de jaren 1900 heeft overleefd en er is geen spoor van zijn invloed in de Nederlandse keuken. Interessant is ook dat er nu een ander populair merk kombucha is, Tokuya genaamd, dat zijn product op de markt brengt als een rijstvrije, glutenvrije versie van de traditionele toko. Dus wat we denken te kennen als toko is in feite toko.

Som O (de varkensvlees- of kipschotel)

Som O (de pikante geroosterde varkens- of kipschotel met knoflook en kruiden), die zijn oorsprong vindt in de Nederlandse “Lijst der Veelheden”, staat op vrijwel alle menu’s, zelfs de meest formele diners, voor festivals en andere speciale evenementen. Dit gerecht wordt traditioneel met de handen gegeten en wordt gepresenteerd met rijst en diverse groenten en geserveerd op een Groots (een soort Nederlands fornuis).

Wat is er zo pittig aan som O? Niet alleen het vlees wordt gekookt in een kruidige bouillon, maar ook de groenten. Het varkensvlees wordt in kleine stukjes gesneden en gekookt met groenten, meestal spinazie, en vervolgens als gerecht geserveerd. Een van de vegetarische invloeden is het gebruik van edamame (spreek uit als ed-uh-ma-me), een snelgroeiende boom in Zuid-Amerika. Het wordt vaak gebruikt in de vegetarische keuken. Edamame is ook een snelgroeiende peulvrucht met veel eiwitten en weinig calorie├źn.

Edamame is zeer voedzaam en wordt beschouwd als een complete eiwitbron. Het is een goede bron van vitamine B6, thiamine, niacine, riboflavine en foliumzuur.

U zult ook dol zijn op de subtiele butterscotch smaak van edamame. Het is onverslaanbaar in smaak, textuur, en in de hitte-index, en de malse en schilferige textuur van het vlees maakt het een genot om te eten.

edamame bevat weinig vet, calorie├źn en verzadigd vet. Dus probeer er vandaag een paar en geniet van zowel de gezondheidsvoordelen als de geweldige smaak.

Zoek eerst een lekkere edamame bron bij u in de buurt. Werk dan aan het perfectioneren van een perfect recept voor een edamame maaltijd. edamame voeding is ingewikkeld; maar het is niet ingewikkeld om te begrijpen. Neem bijvoorbeeld de groene bonen. Ze zijn niet echt groen. Ze worden groen gekookt en ook als zodanig gegeten. De sperziebonen worden meestal gekookt tot ze een romige witte kleur hebben. De roomwitte kleur van sperziebonen is te danken aan een onverteerbaar pigment dat anthocyanine heet, een anti-oxidant die groenten bruin kleurt. De groente met de romigere textuur is blijkbaar een veel gezonder alternatief voor de sperzieboon.

De gewone bruine boon wordt gewoonlijk beschouwd als de meest voedzame van het stel. In geheime deals en in zakjes is het zaad van de boon echter bruin. Deze boon is rijk aan eiwitten, ijzer, chlorofyl en aminozuren. De eiwitkwaliteit is veel beter dan die van de andere bonen. Bovendien is de boon ook rijk aan calcium, mangaan, magnesium, kalium en zink.

De tweede is de gewone witte boon. Ook bekend als parelboon, langkorrelige boon en motte-ei. De witte boon is zeer voedzaam en wordt vooral geteeld in de tropische gebieden van de wereld, zoals Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Zijn natuurlijke textuur is enigszins droog en hij is het meest geschikt voor meel tortilla’s en zachte taco’s. De bonen staan in de volksmond bekend als “witte magie” vanwege hun magische vermogen om reacties in het lichaam te bevorderen. Om deze reden gebruikten de mensen uit de oudheid de bonen regelmatig voor hun eigenschappen.

Vandaag de dag zijn er veel alternatieven voor bonen. Maar ze moeten goed gekookt worden om gewaardeerd te worden. Daarom worden de bonen wereldwijd in grote hoeveelheden geteeld en als een openbaar goed beschouwd.

Let op: kidneybonen moeten goed gekookt worden. Voor meer informatie, zie deze site.

Navigation