speciaalBier en Bierprijzen

Speciaal bier Den Bosch

De eerste regel bij het skiƫn is: maak het lichaam niet kapot, dan moet je ook niet te gezond eten. Dus, zoals met zoveel dingen, hebben de experts het soms bij het verkeerde eind. En niet alleen hier. Veel bierschrijvers en bierkenners maken zich schuldig aan het volgen van hun persoonlijke onderbuikgevoel bij het drinken van speciaal bier.

Bij het brouwen wordt brouwen beschouwd als een kunst. Het is niet alleen wetenschap, het is een kunst. ‘Kunst’ zoals we dat allemaal kennen, omvat schoonheid, elegantie en een gevoel voor schoonheid. Natuurlijk is er een verschil tussen structuur en smaak; dit is waar de bierindustrie in zit. Sommige bierschrijvers zullen misschien betreuren dat het jaarlijkse Bierfest-evenement Chammerfest niet veel meer is dan een bierproeverij. Anderen zullen met plezier elk hoekje en gaatje van de festivalervaring belichten, zelfs als ze dat op een nogal vloekende manier moeten doen.

Maar wat echt interessant is, is dat het Bierfest en het jaarlijkse evenement Chammerfest in de loop van het jaar op verschillende dagen zijn gehouden. Het allereerste Bierfest vond plaats op 12 oktober 1810 en werd georganiseerd ter gelegenheid van de openbare herdenking van de Assumptie ter herdenking van de sterfdag van de keizer. Het bier werd rondgeschonken door verschillende hoogwaardigheidsbekleders met vertegenwoordigers van de politieke partijen van die tijd. De keizer kreeg de titelse glebei, wat een generalissimo term is voor de hoogste graad van koningschap. eneide gebeurtenis ging het bier ook vergezeld van een religieuze dienst en stond bekend als de “communie van de Heilige”.

Aan boord van een van de jachtauressen, een Deense brouwerij, brouwt het landgoed Norsworthy een reeks originele moutdranken. Zij brouwen ter plaatse ook een aantal verschillende biermerken zoals contractgerst, Ascot, Cortland Valley en West Coast. De grootste contractgerst die wordt geproduceerd is de Ascot Special Select die 12 maanden wordt gerijpt. De Ascot Special Select staat bekend om zijn rijke moutige/biscuity body met kenmerkende fruitigheid, perfect voor het herfst- en winterseizoen.

De Norsworthy Brouwerij houdt ook een aantal andere tapbieren op fust en in de verkoop. De laatste toevoeging aan de tap line-up is de Angelenos, een hefeweizen die wordt geproduceerd in hun kelder. Dit bier is ongefilterd maar komt in een aantal verschillende smaken.

Voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van bier, is het altijd populaire Happy Hour een geweldige plek om rond te hangen met vrienden en te drinken. Niet alleen geeft het u meer drankjes gratis, maar je kunt ook spelen pool en darts. Een andere populaire happy hour is de uitgerust met een DJ het krijgen van de menigte dansen op een vrijdag of zaterdag nacht.

Als bier is meer jouw ding, dan zul je willen op de hoogte blijven van de locales brouwen beweging. De microbrouwerij revolutie is niet iets dat gaat eeuwig duren. Maar als je iets meer dan een paar brouwsels in je koelkast hebt zal het gemakkelijk zijn om bij te blijven. Zoals elke cultuur groeit ook de biercultuur altijd. Dit is een traditie die nog vele jaren in stand kan worden gehouden.

Navigation