Proces voor broodbereiding

Broodje Zundert

Het volgende proces omvat het gebruik van een middelgrote machine. Het deeg wordt opnieuw gekneed en tot een deeghoop geperst. Dit wordt gedurende een bepaalde tijd gedaan. Daarna wordt het deeg opnieuw uitgerekt en gekneed. De mathematur van het deeg moet worden getest. Dit gebeurt door het deeg met een peddel te rollen. Het deeg wordt gewoonlijk gerezen tot ongeveer het dubbele van zijn authentieke grootte. vervolgens ondergaat het een kneedperiode van drie minuten. Daarna wordt het deeg nogmaals drie minuten gekneed.

In het volgende gedeelte wordt een deegroller gebruikt. Het deeg wordt uitgerold en vervolgens in vorm gesneden. De kevlar wordt er dan uitgetrokken en de draderige schalen worden op het brood gelegd. Als laatste stap wordt zout toegevoegd om het brood te conserveren. De laatste stap kan worden geserveerd met elk soort stoofpot of soep. Dit wordt de astakharon genoemd.

In het laatste deel van het broodbakproces wordt glazuur, wat suiker is, aan het brood toegevoegd. Dit wordt gedaan om het brood te kleuren en het zijn karakteristieke kleuren te geven. Het brood wordt dan bedekt met een dunne laag boter. De laatste stap van het broodbakproces is het ontdoen van het deeg. In de oudheid bewaarden de mensen het deeg in de hoop dat het door de tijd zou worden opgenomen. De mensen maakten ook broodmanden om de reden dat het handig is om een enkel brood te dragen in plaats van de hele mand.

Dit is een heel gewoon broodrecept en het is de moeite waard om het eens te proberen. Brood is een essentieel voedingsmiddel geweest voor vele volkeren en ze lijken er allemaal verliefd op te zijn. Het is een licht brood dat op vele manieren kan worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld als ingrediƫnt voor een gerecht worden gebruikt, worden geroosterd of zelfs worden gebakken. Brood is zo gewoon geworden dat het nauwelijks meer weg te denken is.

Navigation