Hoe maak je een goed restaurant

restaurant slenaken

Het restaurantwezen wordt over het algemeen beschouwd als een zeer stressvolle bedrijfstak. Men zegt dat de houding het verschil maakt tussen succes en mislukking in een restaurant. Iedereen die een restaurant met meer dan zes of zeven tafels bezit of beheert, zal merken dat de tevredenheid van de klant zeer hoog op de lijst staat van de belangrijkste aspecten voor het behouden van een hoge klantenbinding.

Veel restaurants bieden eten aan dat thuis wordt bereid. De kwaliteit van hun eten staat hoog aangeschreven, of zo niet, dan wordt naar de volgende keuzes gekeken. Er heerst over het algemeen een gevoel van superioriteit. Zo zegt Emeril Lagasse in de tas dat hij een professional is, of dat hij “nog steeds de liefde voor eten heeft.” De houding die de gastvrouw tegenover de gast aanneemt, kan ook een verschil maken voor de tevredenheid van de klant. Zij is zeker van zichzelf, en hij is zeker van zichzelf, en dat blijkt uit het vertrouwen dat hij ongewild toont bij het nemen van een beslissing over een etentje in een restaurant.

Er zijn nog andere factoren, afhankelijk van het soort hotel of restaurant waarvoor je werkt. De locatie, de aantrekkelijkheid van de hoofdingang, en de lobby zullen deel uitmaken van uw vermogen om die positieve eerste indruk te maken. Richt de ruimte zo in dat u de klant aankijkt en begroet vanaf de andere kant van de muur of deur. Wijs niet alleen uw peper en zoutvaatje in hun richting. Naast het peper- en zoutvaatje, moet u ook uw vork in hun richting wijzen. Klanten hebben keuzes. Ze stellen hun beslissing meestal uit tot ze ALLE keuzes voor zich hebben. Etiquette speelt een grote rol bij het maken van een positieve eerste indruk. Als je dit vergeet, en een blijvende negatieve eerste indruk maakt, zal het onmogelijk zijn deze terug te draaien.

Probeer de klant niet te dwingen een beslissing te nemen. Dat zal u een hoop problemen bezorgen, en kan ervoor zorgen dat de klant niet meer terug wil komen, omdat u dan als tweederangs burger wordt behandeld. U voorkomt het probleem als u niet de eerste stap zet. Zeg gewoon tegen de klant “Ik ben er nu. Zullen we tot een besluit komen over wat we gaan doen?” en breng het gesprek op een elegante manier op het punt waar de klant daadwerkelijk besluit om van gedachten te veranderen over wat hij van plan is te doen.

Er zullen veel problemen opduiken aan de tafels die u aanneemt. De gastheer zal geschokt zijn en de tafel opnieuw willen schikken als de gast niet de positie wil die hij had besloten in te nemen. Andere gasten willen misschien van de traditionele souffle met saut̩ overstappen op een gebakken schotel met zeevruchten. Dit is het moment waarop u positief kunt zijn en uw klant kunt steunen Рen zelfs uw suggesties kunt aanbieden, zelfs tot het punt waarop u zelf suggesties doet. Uw suggesties moeten aansluiten bij de smaak van de klant. Door het recept voor te stellen, laat u zien dat u in staat bent de wensen en behoeften van de klant te begrijpen. Het zal uw restaurant alleen maar schaden als u de fout begaat een aanbeveling te doen die de klant niet wil.

Erken het belang van klantenservice. Niet alleen in uw restaurant, maar in veel van uw levenslange goede ervaringen. Wanneer u anderen behandelt zoals u zelf behandeld wilt worden, zal het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mensen die u tegenkomt een verschuiving zien, en zult u het een plezier vinden om de transactie tot een goed einde te brengen.

Navigation