De geschiedenis van Sushi

Sushi afhalen Den Haag

Sushi wordt gegeten met stokjes of met de vingers en bestaat uit kleefrijst aan de ene kant met een extra ingrediënt of ingrediënten aan de andere kant. Meestal wordt het gemaakt met rauwe zeevis en schelpdieren of (zoals de avocado) en wordt het gegeten met stokjes of met de vingers. Het kan ook rechtstreeks in het restaurant worden gekocht.

De term sushi werd door Twain gedefinieerd als “een ongeduldig, vraatzuchtig persoon, vooral een westerling, die niet kan wachten”. Met andere woorden, het is een superaanwijzing voor de Japanners dat we op zijn minst een beetje trek hebben in iets te eten. Of zo zeggen ze. Het is zoals Japanners doen. Ze hebben gelijk.

Hoewel er in geen van beide zijden van de voedsel- en drankenindustrie officieel iets wordt gezegd, wordt er over het algemeen wel op geantwoord. De Japanners zijn niet actief op zoek naar een formele definitie van Sushi als voedsel en als gerecht, maar ze zien het zeker als een gerecht. Het is geen darm, het is geen soep. Dus als het niet in de traditionele zin is, is het niet = geen sushi.

De California Roll staat bekend als een all-you-can-eat sushi restaurant. En de sushi in de California Roll wordt traditioneel gezien als precies dat, een buffet. Maar een andere interpretatie van de California Roll is dat de sushi een rol is gemaakt met rauwe zee-egel en niet de traditionele nori is zoals de verwesterde versie.

Als laatste maar zeker niet de minste is de Red Curry Sushi. Het is eigenlijk geen soort Sushi maar meer een soort soep. Het gerecht werd in 2005 geïntroduceerd in een restaurant in de buitenwijken van Miami. De populariteit kan worden afgemeten aan het feit dat het de nummer één meest bestelde soep in de Verenigde Staten is geworden.

Hoewel er bij sushi veel verschillende soorten rollen bestaan, is de California roll ongetwijfeld een van de populairste. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het de basis is geworden voor rode rijst, zwarte rijst en andere aanverwante gerechten, en dat het wordt gebruikt als additief in talloze voedingsproducten.

Sakebrouwsels zijn bijzonder populair in Japan. Gegarneerd met rijst of soms met bier, is sake lange tijd de drank bij uitstek geweest in Japan. En het is het hoofdingrediënt in microbiële sake. Dit is een zure rijstdrank die vaak wordt gegarneerd met andere ingrediënten zoals gedroogd zeewier, gedroogde katsuobushi (“vlees” sushi), en ingemaakte pruimen (“megafoon”).

Zoals men zou verwachten, is het traditionele garnituur in feite een rood rond garnituur met nori aan de buitenkant en de traditionele “snede” aan de binnenkant.

De aard van deze stijl van sushi en de doeleinden die het dient, weerspiegelen de geëvolueerde aard van de kunst van sushi als een modern ambacht. Absoluut het geval is natuurlijk dat naarmate de Japanners sushi evolueerden tot een modern levensmiddel, zij ook de evolutie omarmden bij het maken ervan. Hieronder staan slechts een paar van de sushi gegeven door de jaren heen.

Hopelijk zullen deze voorbeelden en uitleg van enkele van de minder bekende elementen van sushi u aanmoedigen om uw horizon wat te verruimen en enkele van de geweldige sushi voorbeelden uit te proberen.

Navigation